koketips-reinsdyr

Nyttige steke- og koketips for  reinsdyrkjøtt

Rett/delMengde kjøtt pr. porsjonTilberedningsmetodeKjernetemp. ferdig tilberedt
Stek
Lår, bog uten ben
200 gStekes i ovn. 125 °C, 1,5 kg stekes i ca. 2 timerMedium: 55 – 60 °C
Gjennomstekt: 75 °C
Indrefilet200 gBrunes raskt i panne. Etterstekes i panne i ca. 5 minutter 
Ytrefilet200 gBrunes raskt i panne. Etterstekes i ovn på 125 °C i 15-20 minutter.Lite stekt: 53 °C
Medium: 55 – 60 °C
Gjennomstekt: 75 °C
Reinbiff
Flatbiff, ytrefilet
200 gStekes i panne på sterk varme ca 1 minutt på hver side. Etterstekes på svak varme i ca. 2-3 minutter. 
Finnbiff/ Reinsdyrkav
Bog, bryst, nakke
200 gBrunes raskt på sterk varme. 
Gryter
Bog, høyrygg, lår
200 gBrunes raskt på sterk varme. Trekkes deretter i vann/kraft i ca. 45 minutter 
Sauté Lår, filet200 gBrunes raskt på sterk varme. Tilsett ingrediensene, trekke i 5 minutter. 
Koteletter
Sadel
300 gStekes i panne ca. 2 minutter på hver side
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest