Meny
Svin

Nyttige steke- og koketips for svinekjøtt

Nyttige steke- og koketips for svinekjøtt

Bacon

Rett/del Mengde kjøtt pr. porsjon Tilberedningsmetode Kjernetemp. ferdig tilberedt
Surret svinestek u/svor
Bog, skinke
200 g Stekes i ovn på 125 °C, 1,5 kg stekes i ca.2 timer. Medium: 70 °C
Gjennomstekt: 76 °C
Skinkestek m/svor
Bog, skinke
200 g Dampes i 45 minutter på 230 °C. Stekes i ovn på 175 °C, 1,5 kg stekes
i ca. 1 1/2-2 timer. Bruk grillen på slutten for å få svoren sprø.
Medium: 68 °C
Gjennomstekt: 74 °C
Svinekam m/svor 200 g Dampes i 45 minutter på 230 °C. Stekes i ovn på 175 °C, 1,5 kg stekes ca. 1-1 1/2 timer. Bruk grillen på slutten for å få svoren sprø Medium: 68 °C
Gjennomstekt: 74 °C
Indrefilet 200 g Brunes i panne, etterstekes i ovn på 125 °C. 400 g stekes i ca. 20 minutter Medium: 70 °C
Gjennomstekt: 76 °C
Ytrefilet 200 g Brunes i panne, etterstekes i ovn på 125 °C. 1 kg stekes
i ca. 40 minutter
Medium: 70 °C
Gjennomstekt: 76 °C
Spareribs
Grillribbe
350 g Rå spareribs dampes først ca. 1 time under folie på 200 °C.
Grilles i 6-8 minutter på hver side.
 
Ribbe
Tynnribbe, familieribbe
300-500 g Dampes i 45 minutter på 230 °C. Stekes deretter på 200 °C
i ca. 1-1 1/2 time for tynnribbe, 2-2 1/2 time for familieribbe.
 
Skinke: Jule-, påske-, sommer-Bayonneskinke
Lettsaltet, røkt skinke, svinebog
200 g Trekke i vann. 1 kg trekkes i ca. 1 time 70 °C
Røkt svinekam
Lettsaltet, røkt svinekam m/ben
300 g Pakkes i folie, stekes i ovn på 125 °C. 1,5 kg stekes i 1 1/2 time 70 °C
Skinkebiff 200 g Brunes raskt på sterk varme, 2 minutter på hver side. Etterstekes på lavere temperatur i ca. 2-3 minutter på hver side.  
Koteletter
Kotelettkam, nakke
250 g Brunes raskt på sterk varme, 2-3 minutter på hver side.Trekk pannen vekk fra platen og legg et lokk over. La kotelettene ettersteke i ca 5 min.  
Gryter og wok
Renskåret svinekjøtt i strimler eller terninger, skinkebiff, flatbiff
200 g Freses raskt i varm panne i olje (Soya eller solsikkeolje), ca. 2 minutter  
Gryteretter, lapskaus
Bog, flatbiff, nakke
150 g Freses raskt i varm panne i 2-3 minutter, deretter trekke i vann/kraft i ca. 40 minutter  
Knoker
Fersk, saltet, røkt
1 stk  Trekkes i vann på 85-90 °C i ca. 3 timer  

Bacon

Bacon er lettsaltet og røkt sideflesk av svin. Bacon kan lages på to måter, enten ved tørrsalting eller lakesalting. Til helgefrokosten er egg og bacon en klassiker. I tillegg inngår bacon i en mengde andre retter hvor den ikke er hovedingrediens.

TILBEREDNING

Sprøstek bacon i tynne skiver på relativt svak varme.

BEREGNING PER PERSON

Hvor mye bacon man beregner per person varierer med hvilken rett man lager.

ALTERNATIVE RÅVARER

Lettsaltet sideflesk uten svor

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter