Svin

Nyttige steke- og koketips for svinekjøtt

Bacon

Rett/delMengde kjøtt pr. porsjonTilberedningsmetodeKjernetemp. ferdig tilberedt
Surret svinestek u/svor
Bog, skinke
200 gStekes i ovn på 125 °C, 1,5 kg stekes i ca.2 timer.Medium: 70 °C
Gjennomstekt: 76 °C
Skinkestek m/svor
Bog, skinke
200 gDampes i 45 minutter på 230 °C. Stekes i ovn på 175 °C, 1,5 kg stekes
i ca. 1 1/2-2 timer. Bruk grillen på slutten for å få svoren sprø.
Medium: 68 °C
Gjennomstekt: 74 °C
Svinekam m/svor200 gDampes i 45 minutter på 230 °C. Stekes i ovn på 175 °C, 1,5 kg stekes ca. 1-1 1/2 timer. Bruk grillen på slutten for å få svoren sprøMedium: 68 °C
Gjennomstekt: 74 °C
Indrefilet200 gBrunes i panne, etterstekes i ovn på 125 °C. 400 g stekes i ca. 20 minutterMedium: 70 °C
Gjennomstekt: 76 °C
Ytrefilet200 gBrunes i panne, etterstekes i ovn på 125 °C. 1 kg stekes
i ca. 40 minutter
Medium: 70 °C
Gjennomstekt: 76 °C
Spareribs
Grillribbe
350 gRå spareribs dampes først ca. 1 time under folie på 200 °C.
Grilles i 6-8 minutter på hver side.
 
Ribbe
Tynnribbe, familieribbe
300-500 gDampes i 45 minutter på 230 °C. Stekes deretter på 200 °C
i ca. 1-1 1/2 time for tynnribbe, 2-2 1/2 time for familieribbe.
 
Skinke: Jule-, påske-, sommer-Bayonneskinke
Lettsaltet, røkt skinke, svinebog
200 gTrekke i vann. 1 kg trekkes i ca. 1 time70 °C
Røkt svinekam
Lettsaltet, røkt svinekam m/ben
300 gPakkes i folie, stekes i ovn på 125 °C. 1,5 kg stekes i 1 1/2 time70 °C
Skinkebiff200 gBrunes raskt på sterk varme, 2 minutter på hver side. Etterstekes på lavere temperatur i ca. 2-3 minutter på hver side. 
Koteletter
Kotelettkam, nakke
250 gBrunes raskt på sterk varme, 2-3 minutter på hver side.Trekk pannen vekk fra platen og legg et lokk over. La kotelettene ettersteke i ca 5 min. 
Gryter og wok
Renskåret svinekjøtt i strimler eller terninger, skinkebiff, flatbiff
200 gFreses raskt i varm panne i olje (Soya eller solsikkeolje), ca. 2 minutter 
Gryteretter, lapskaus
Bog, flatbiff, nakke
150 gFreses raskt i varm panne i 2-3 minutter, deretter trekke i vann/kraft i ca. 40 minutter 
Knoker
Fersk, saltet, røkt
1 stk Trekkes i vann på 85-90 °C i ca. 3 timer 

Bacon

Bacon er lettsaltet og røkt sideflesk av svin. Bacon kan lages på to måter, enten ved tørrsalting eller lakesalting. Til helgefrokosten er egg og bacon en klassiker. I tillegg inngår bacon i en mengde andre retter hvor den ikke er hovedingrediens.

TILBEREDNING

Sprøstek bacon i tynne skiver på relativt svak varme.

BEREGNING PER PERSON

Hvor mye bacon man beregner per person varierer med hvilken rett man lager.

ALTERNATIVE RÅVARER

Lettsaltet sideflesk uten svor

Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest