Oksefilet med kryddersmør

Oksefilet med kryddersmør

20-40 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Dette er mat for feinschmeckere - mør, lettkrydret oksefilet servert med velsmakende kryddersmør. 
PORSJONER4

Ingredieser

Kryddersmør

Fremgangsmåte

  • Renskjær og tørk kjøttet. Del det i fire fine biter a 200 g. Gni filetene inn med nykvernet pepper.
  • Rens og finhakk urtene. Press hvitløken, og bland det hele inn i smøret sammen med saltet.
  • Legg smøret på et stykke matpapir, og rull det sammen til en pølse. Et festlig alternativ er å ha smøret i en sprøytepose og sprøyte ut små roser på et stykke aluminiumsfolie. La kryddersmøret stivne i kjøleskapet.
  • Smelt stekesmøret. Legg i kjøttet når smøret er blitt gyllent og har sluttet å bruse. Stek biffene etter ønske.

Blodig - bleu

  • Biffen får en tynn stekeskorpe og innvendig nesten rå. Steketid for en biff på 200 g: 1 minutt på hver side. Total steketid 2 minutter.

Rød - saignant

  • Biffen får en brun skorpe og er rosa inni og blodig i midten. Steketid for en biff på 200 g: 2 minutt på hver side. Total steketid 4 minutter.

Rosa - á point

  • Biffen får en brun skorpe og er rosa innvendig. Steketid for en biff på 200 g: 3-4 minutt på hver side. Total steketid 8 minutter.

Gjennomstekt - bien cuit

  • Biffen er helt gjennomstekt. Det er synd for et stykke godt kjøtt, og anbefales derfor ikke. Steketid for en biff på 200 g: 5 minutt på hver side. Total steketid 10 minutter.
  • Legg biffene på varme tallerkener. Pynt med smørroser eller skiver av kryddersmør. Server en god salat til.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest