Oksefilet med kryddersmør

Oksefilet med kryddersmør

20-40 min
Enkel
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Dette er mat for feinschmeckere - mør, lettkrydret oksefilet servert med velsmakende kryddersmør. 
PORSJONER4

Ingredieser

Kryddersmør

Fremgangsmåte

  • Renskjær og tørk kjøttet. Del det i fire fine biter a 200 g. Gni filetene inn med nykvernet pepper.
  • Rens og finhakk urtene. Press hvitløken, og bland det hele inn i smøret sammen med saltet.
  • Legg smøret på et stykke matpapir, og rull det sammen til en pølse. Et festlig alternativ er å ha smøret i en sprøytepose og sprøyte ut små roser på et stykke aluminiumsfolie. La kryddersmøret stivne i kjøleskapet.
  • Smelt stekesmøret. Legg i kjøttet når smøret er blitt gyllent og har sluttet å bruse. Stek biffene etter ønske.

Blodig - bleu

  • Biffen får en tynn stekeskorpe og innvendig nesten rå. Steketid for en biff på 200 g: 1 minutt på hver side. Total steketid 2 minutter.

Rød - saignant

  • Biffen får en brun skorpe og er rosa inni og blodig i midten. Steketid for en biff på 200 g: 2 minutt på hver side. Total steketid 4 minutter.

Rosa - á point

  • Biffen får en brun skorpe og er rosa innvendig. Steketid for en biff på 200 g: 3-4 minutt på hver side. Total steketid 8 minutter.

Gjennomstekt - bien cuit

  • Biffen er helt gjennomstekt. Det er synd for et stykke godt kjøtt, og anbefales derfor ikke. Steketid for en biff på 200 g: 5 minutt på hver side. Total steketid 10 minutter.
  • Legg biffene på varme tallerkener. Pynt med smørroser eller skiver av kryddersmør. Server en god salat til.
Populære oppskrifter
Stikkord for denne oppskriften