Oksehalegryte
Til oppskriften

Oksehalegryte

Oksehalen har godt brukte, grove muskelfibre, og må derfor varmebehandles over lang tid for å ikke bli seigt. Det beste kjøttet på oksen.
Over 60 min
Middels
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Varm opp oljen i en gryte til middels sterk varme. Brun oksehalene på alle sider. Når de er brune tar du de opp og legger de til side på en tallerken dekket med kjøkkenpapir.
  • Sett ned varmen til middels og tilsett sjalottløken. La de bli litt brune ta de opp opp og sett til side.
  • Tilsett hakket løk og la den bli blank. Tilsett knust hvitløk. Rør rundt og la det få farge.
  • Tilsett deretter selleri og gulrøtter. La dette få frese 4-5 minutter og blande seg med løk og hvitløk.
  • Tilsett de minste oksehalebitene. Rør rundt og la de bli varme.
  • Tilsette 2 ss hvetemel og rør rundt. Hell over buljongen. Tilsett de andre oksehalene, sjalottløken, tomatene og laurbærblad. Buljongen skal såvidt dekke oksehalene. La dette putre i gryta på svak varme, til oksehalene er helt møre. De er møre etter ca. 3-4 timer.
  • Server kokte poteter eller en god potetmos >>.
Print