Oksekasserolle
Til oppskriften

Oksekasserolle

Dette er en europeisk crossover gryte med eksotiske kryddersmaker. Med engelsk mørkt øl i blir den en skikkelig smaksbombe. 
Over 60 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjær kjøttet opp i litt store terninger, ca. 4 x 4 cm. Varm oljen i en panne, og brun kjøttet til det har fått en fin brunfarge. Tilsett løk, gulrot og hvitløk. Fres dette til grønnsakene har fått en lys gyllen farge.
  • Tilsett øl, buljongterning, eddik, sukker, muskat, stjerneanis og tørket steinsopp. Legg på lokk og la det hele trekke i 1-1 1/2 time, til kjøttet er blitt mørt.
  • Tilsett sjampinjong, og la det koke videre i 20-30 minutter. Bland maizena i vann. Rør dette inn i gryten og la det småkoke i 10-15 minutter. Smak til med salt og pepper. Rett før servering drysses hakket persille over.
  • Server gjerne med kokte poteter eller en god smakfull potetmos >>.
Kilde: matprat.no Foto: Alf Børjesson
Print