Okseragu med oliven

Okseragu med oliven

Over 60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
PORSJONER6

Ingredieser

Suppekvast bundet av

Fremgangsmåte

  • Del kjøttet i 5 cm terninger.
  • Ha kjøtt, løk, gulrøtter, hvitløk, suppekvast, einerbær, salt og pepper i en bolle. Hell over vin, eventuelt konjakk, og olje. Rør godt om, og dekk bollen med plast. Sett det kjølig et par timer. Ta bollen ut 0.5 time før retten skal lages. Forvarm stekeovnen til 160 °C. Skjær flesket i l/2 cm brede strimler. Forvell det i kokende vann i 3 minutter. La det renne av.
  • Ta kjøttet opp av bollen og tørk av med kjøkkenpapir. Bland kjøtt, salt, pepper og 3 ss av melet i en plastpose, og rist godt, slik at kjøttet dekkes av mel. Ta kjøttet ut, og rist av overflødig mel. Legg halvparten av flesket i en stor ildfast form med lokk. Legg i kjøtt og marinade med grønnsaker, suppekvast, appelsinskall og oliven. Fordel resten av fleskestrimlene over. Hvis vinen ikke dekker innholdet, må du tilsette kjøttkraft (vann + terning).
  • Visp resten av melet med vannet til en tykk grøt. Kok opp retten på platen. Legg på lokk, og klem grøten rundt kanten mellom fat og lokk, slik at det blir helt tett. Sett fatet i ovnen, og bak retten i om lag 1 time. Skru varmen ned til 140 °C, og Ia retten stå i enda 3 timer.
  • Ta formen ut, og skjær av forseglingen. Kjenn om kjøtt og gulrøtter er møre. Skum av fett, og smak til med salt og pepper. Fisk opp suppekvasten, dryss persille og appelsinskall over retten før servering.
  • Server med kokte poteter.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest