Fylt-okserulade

Okserulade av indrefilet

40-60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Fyll fileten med for eksempel soltørkede tomater, løk, oliven og krydder. Tilbehør kan være grillede grønnsaker og potetsalat. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fyll

Potetsalat med stilkkapers

Foliebakte grønnsaker

Fremgangsmåte

  • Legg indrefilet på benken og skjær et tynt lag – omtrent 1/3 av fileten nederst, uten å skjære helt igjennom. Snu fileten og gjør det samme, men på motsatt side, slik at fileten kan trekkes ut i et sammenhengende stykke som nå er blitt tre ganger så bredt.
  • Finhakk de soltørkede tomatene og fres dem raskt i olje sammen med løken. Ta pannen til side og bland inn resten av ingrediensene og smør utover fileten. Ha på salt og pepper og smør utover fyllet. Rull sammen kjøttet som en rullekake og surr ruladen med bomullstråd.
  • Svi av kjøttet på grillen over sterk varme og fortsett grillingen under lokk med svakere varme.
  • Tips: Har du gassgrill, skru ned varmen litt og grill videre i ca 30-40 minutter. Bruk steketermometer og grill til kjernetemperaturen viser 55-60° C for rødt, 60-65° C for rosa og 70° C for grå/gjennomstekt.
  • Tips: Benytter du en kullgrill – plasser grillkullene over på motsatt side av der kjøttet ligger, slik at kjøttet ikke blir utsatt for direkte varme fra glørne, men heller grilles på indirekte varme under lokket.
  • Kok potetene hele hvis de er små, og del i to eller fire hvis de er store. Kok de i lettsaltet vann til de er så vidt kokt. Bland sammen resten av ingrediensene i en bolle og ha i potetene. Smak til med salt og pepper.
  • Del grønnsakene i strimler eller store biter. Lag porsjonspakker med folie og sett grønnsakene på grillen i ca. 5 minutter. Dryss med salt og pepper før servering.
  • Server okserulade med grillede grønnsaker og potetsalat.
  • Tips: Potetsalaten smaker like godt kaldt, og kan klargjøres dagen før.
Populære oppskrifter
Stikkord for denne oppskriften