Oksestek-i-kefir
Til oppskriften

Oksestek i kefir

Brun oksesteken, før du lar den trekke i kjele med kefir. Det blir en utrolig saftig og god stek som du fint kan servere til venner og kjente.
Over 60 min
Middels
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Brun oksesteken godt på alle sider. La den hvile i en halv time. Hell på kefir, og la den trekke i en kjele i 2 timer.

Når steken er ferdig lager du sausen:

  • Smelt smør i en kasserolle og rør inn hvetemel. Spe med kraft (den som her kokt med steken), til passe konsistens.
  • Ha i ett halvt beger matyoghurt (1 1/2 dl) og smak til med einebær, brunost salt og pepper.
  • Kutt løk og grønnsaker i biter og sjampinjong i båter. Stek alt lett i panne.
  • Skjær steken i tynne skiver. Servèr med kokte mandelpoteter og tyttebærsyltetøy.
Kilde: melk.no Foto: Bård Ek
Print