Oksestek

Oksestek

Over 60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
En klassisk oksestek går aldri av moten. Uansett anledning er dette en smak i verdensklasse. 
PORSJONER4

Ingredieser

Rødvinsaus

Fremgangsmåte

  • Gni steken inn med salt og pepper og sett et steketermometer i den tykkeste delen.
  • Skrell løk og gulrot, del løken i båter og gulrøttene i biter. Legg steken i en ildfast form eller langpanne og fordel løk og gulrøtter rundt. Sett den i forvarmet stekeovn på 125 °C, hell vann i bunnen . Etterfyll vann i løpet av steketiden hvis det er nødvendig.
  • Steketiden er avhengig av tykkelsen på steken, men beregn ca. 2 1/2 time. Når termometeret viser 65 °C er steken rosa inni. Ved 70 °C er snittflaten grå. La steken hvile ca. 15 minutter før du skjærer den i skiver.
  • Lag saus mens steken er i ovnen. Skrell og finhakk løk. Ha den i en gryte, tilsett rødvin, og kok det inn til 1/4 (til det får en "marmelade" konsistens), dette tar minimum 30 minutter. Tilsett kraft og kok det inn til halv mengden, ca. 15 minutter. Sil, og rør inn kaldt smør. Smak til med salt og pepper.
  • Smaker godt med Fløtegratinerte poteter og stekte grønnsaker.
  • Tips: Posesauser er også utmerket, men kan gjerne piffes opp med krydder og andre smakstilsetninger.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest