PORSJONER12
Fremgangsmåte
- Legg helkornene i kaldt vann natten over eller i kokende vann i 2 timer før baking.
- Hell av eventuelt overflødig vann.
- Varm ølet til det er fingervarmt, 37 °C, og bland i honningen og gjæren. Bland resten av ingrediensene i en bakebolle og tilsett gjærblandingen.
- Elt deigen for hånd eller i en kjøkkenmaskin til den blir smidig. Deigen skal ikke være for fast. Dekk bollen med plast, og la den stå til heving i ca. 1 time.
- Slå deigen sammen, og legg i en langpanne med bakepapir. Dekk langpannen med kjøkkenhåndkle og/eller plast. La den heve til dobbel størrelse i ca. 30-40 minutter.
- Pensle olivenolje på toppen av deigen og strø over flaksalt, pepper og spisskummin.
- Stek langpannebrødet nederst i ovnen ved 220 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Nadin Martinuzzi