Omelett med blomkål og purre
Til oppskriften

Omelett med blomkål og purre

Omelett er en enkel og god middagsløsning for folk på farta. Bruk grønnsaksrester fra kjøleskapet eller kjøp med deg blomkål, purre og gressløk fra butikken. Putt gjerne oppi rester av pølser eller bacon, om du ønsker det. 
Under 20 min
Enkel
Forrett, Gryteretter, Lunsj, Middag
PORSJONER2

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Del blomkålen i buketter, skjær eventuelt stilk/friske blad i biter. Legg dem i en stekepanne sammen med purre eller løk. Tilsett vann og buljong. La dette surre under lokk i noen minutter. Ta av lokket og la væsken dampe av.
  • Ha smør og baconterninger i pannen. La dette surre litt. Visp sammen egg, salt, krydder og ost. Hell eggemassen i pannen og la omeletten så vidt stivne over moderat varme. Løft i den med en gaffel av og til, slik at eggemassen renner ned i bunnen av pannen.
  • Serveres nylaget.
  • Tilbehør: Godt brød eller rundstykker.
Kilde: frukt.no Foto: Alf Børjesson
Print