Opp ned plommekake

 

Opp-ned plommekake

Ca. 60 min
Middels
Print
Opp-ned plommekake med høstens plommer er herlig å servere til kaffen eller som dessert. Den smaker best lun med vaniljesaus, pisket krem eller is til.
PORSJONER1 kake

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Smelt smøret og tilsett i røren sammen med melken. Bland bakepulver og vaniljesukker sammen med hvetemelet, og vend det inn. Fjern steiner i plommene og skjær i båter.
  • Legg bakepapir i bunnen av en 22 cm springform og smør sidene og bunnen.
  • Plasser plommebåtene i bunnen av formen i det mønstret du ønsker og hell over røren.
  • Stek kaken på nederste rille i ovnen på 190° C i 35–40 minutter.
  • Avkjøl kaken på rist i formen. Vent minst 15 minutter før du skjærer langs kantene og snur den over på et serveringsfat.

Tips: Server kaken med vaniljesaus, krem eller is til.

    Kilde: brodogkorn.no Foto: Nadin Martinuzzi