Ørret-i-basilikumsaus
Til oppskriften

Ørret i basilikumsaus

Både mager og fet fisk er sunt! Fet fisk som laks, ørret, sild og makrell inneholder mye omega-3-fettsyrer, som mange får for lite av i kosten. Visste du at ørret inneholder mer vitamin D enn laks?
20-40 min
Middels
PORSJONER4

Ingredieser

Basilikumsaus

Fremgangsmåte

  • Begynn med å koke poteter.
  • Pensle ørreten med olje, salt og pepper, og stek på brett i ovn ved 200 °C i ca. 15 minutter.

Basilikumsaus:

  • Finhakk sjalottløk og surr den i smør til den blir myk. Tilsett vin (eller eplejuice) og fiskebuljongen og kok inn til væsken halveres.
  • Tilsett melk, kok opp, rør maizenna ut i litt vann og rør inn. La det småkoke i 1 minutt. Ha i finhakket basilikum helt på slutten, for å unngå at den blir bitter.
  • Del hjertesalaten i to på langs og damp den i 1 minutt.
  • Legg opp to halve hjertesalater på hver tallerken med ørretfileten på toppen. Servér med cherrytomater, poteter og basilikumsaus.
Kilde: melk.no Foto: Bård Ek
Print