rret-marinert-i-hvitløk-og-koriander-2

Ørret marinert i hvitløk og koriander

20-40 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Mange vet kanskje ikke at ost passer utmerket til røykt laks. I denne oppskriften serverer du dem på crostini med crème fraîche og gressløk på toppen. Perfekt til tapas. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjær filet av ørreten og renskjær den fri for bein, men behold skinnet på. Bland sammen salt, sukker og pepper.
  • Fordel presset hvitløk, salt- og sukker blandingen på kjøttsiden til begge ørretfiletene.
  • Dekk dem med frisk koriander og legg filetene med kjøttsidene mot hverandre. Dekk med plastfilm og legg over en plate med lett press. La ligge kjølig og marinere i 48 timer.
  • Snu fisken noen ganger i løpet marineringen.
  • Vask salatblader og legg disse i isvann så de blir sprø.
  • Tørk godt og drypp over olivenolje. Dryss over salt og grovkvernet pepper.
  • Skjær ørreten i tynne skiver og anrett på tallerken sammen med litt salat.
  • Drypp litt ekstra fin olivenolje rundt og server med nybakt brød.
Kilde: godfisk.no Foto: Aina Hole