ossobucco1

Osso bucco

Over 60 min
Avansert
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
En oppskrift fra det sydende middelhavske kjøkken. Kalvekjøtt er lyst, mørt og delikat. 
PORSJONER6

Ingredieser

Gremolata

Fremgangsmåte

  • Vend kjøttstykkene i en blanding av mel, salt og pepper, rist av løst mel og brun kjøttet i olje. Legg kjøttet til side og hell ut oljen.
  • Skjær gulrøtter, selleri, løk i små terninger. Finhakk hvitløk. Fres grønnsakene i smør til de har fått litt farge.Ha dem over i en kjele og legg kjøttskivene på toppen.
  • Kok ut stekepannen med vin/eplejuice og buljong, ha i finhakket persille og krydder.
  • Hell alt over i kjelen. Tilsett hermetiske tomater til slutt. Kok opp, senk varmen og la gryten trekke på kokepunktet i 2-3 timer. Dette kan godt gjøres i stekeovnen på 90 ºC. Retten er ferdig når kjøttet er mørt og løsner fra beinet.

Gremolata

  • Vask sitronen godt og riv skallet fint. Bland med finhakket persille og hvitløk.
  • Legg kjøttet på et stort serveringsfat, øs over grønnsakene og sausen og strø over krydderblanding til slutt. Server i dype, varme tallerkener med godt, ferskt brød (eller risotto milanese).

Tips

  • Selv om det i denne retten opprinnelig brukes kalvekjøtt, kan man godt bruke bogskiver av okse, eventuelt høyrygg.
Kilde: matprat.no
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Stikkord for denne oppskriften