ossobucco1
Til oppskriften

Osso bucco

En oppskrift fra det sydende middelhavske kjøkken. Kalvekjøtt er lyst, mørt og delikat. 
Over 60 min
Avansert
Gryterett
Italia
Middag
PORSJONER6

Ingredieser

Gremolata

Fremgangsmåte

  • Vend kjøttstykkene i en blanding av mel, salt og pepper, rist av løst mel og brun kjøttet i olje. Legg kjøttet til side og hell ut oljen.
  • Skjær gulrøtter, selleri, løk i små terninger. Finhakk hvitløk. Fres grønnsakene i smør til de har fått litt farge.Ha dem over i en kjele og legg kjøttskivene på toppen.
  • Kok ut stekepannen med vin/eplejuice og buljong, ha i finhakket persille og krydder.
  • Hell alt over i kjelen. Tilsett hermetiske tomater til slutt. Kok opp, senk varmen og la gryten trekke på kokepunktet i 2-3 timer. Dette kan godt gjøres i stekeovnen på 90 ºC. Retten er ferdig når kjøttet er mørt og løsner fra beinet.

Gremolata

  • Vask sitronen godt og riv skallet fint. Bland med finhakket persille og hvitløk.
  • Legg kjøttet på et stort serveringsfat, øs over grønnsakene og sausen og strø over krydderblanding til slutt. Server i dype, varme tallerkener med godt, ferskt brød (eller risotto milanese).

Tips

  • Selv om det i denne retten opprinnelig brukes kalvekjøtt, kan man godt bruke bogskiver av okse, eventuelt høyrygg.
Kilde: matprat.no
Print