Ost-og-lokpai
Til oppskriften

Ost og løkpai

Pai er alltid vellykket servering, og gjerne i følge med salat. Se forresten hvor dekorativt det er med snackpaprika i ringer på paien. 
Over 60 min
Middels
Pai
PORSJONER4

Ingredieser

Paibunn

Fyll

Fremgangsmåte

  • Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.
  • Trykk deigen ut i en paiform og prikk den med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i 12-15 minutter til den er litt gyllen.
  • Surr strimlet løk så vidt i en panne og ha den i det ferdige paiskallet.
  • Bland egg, melk, timian, salt og pepper og hell blandingen over løken. Dryss over revet ost og snackpaprika i ringer.
  • Stek paien videre ved 180 °C i ca. 25 minutter til eggeblandingen er stiv.
  • Server paien varm med en frisk salat.
Print