Ost og spinatgrateng

Ost og spinatgrateng
20-40 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Ost og spinatgrateng

Spinat er en veldig sunn og god grønnsak. Passer godt som tilbehør til røke - og gravlaks eller som en egen rett. 
PORSJONER8

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Sett stekovnen på 250 °C.
  • Smelt smøret i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett løk og stek til den er myk og blank, ca 15 minutter.
  • Rør inn mel og muskat og kok i ca 2 minutter under omrøring, slik at melet ikke blir brent. Hell i fløte og melk, og kok til det tykner.
  • Klem ut så mye væske som mulig fra spinaten og legge den i fløtesausen.
  • Tilsett 1 kopp parmesan, 1/2 kopp Gruyereost og rør godt. Rør inn salt og pepper og fjern fra varmen.
  • Ha spinatblandingen i en ildfast form og dryss resten av osten over så det blir jevnt. Stek i 20 minutter eller til varm og boblende.
  • Serveres med det samme.
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken