Meny
Ost og spinatgrateng
Spinat er en veldig sunn og god grønnsak. Passer godt som tilbehør til røke - og gravlaks eller som en egen rett. 
Porsjoner8
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Sett stekovnen på 250 °C.
  • Smelt smøret i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett løk og stek til den er myk og blank, ca 15 minutter.
  • Rør inn mel og muskat og kok i ca 2 minutter under omrøring, slik at melet ikke blir brent. Hell i fløte og melk, og kok til det tykner.
  • Klem ut så mye væske som mulig fra spinaten og legge den i fløtesausen.
  • Tilsett 1 kopp parmesan, 1/2 kopp Gruyereost og rør godt. Rør inn salt og pepper og fjern fra varmen.
  • Ha spinatblandingen i en ildfast form og dryss resten av osten over så det blir jevnt. Stek i 20 minutter eller til varm og boblende.
  • Serveres med det samme.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter