Meny
Ostekake-med-bringebær-og-sjokolade-1
En enkel ostekake uten steking. Bringebær og sjokolade er er herlig blanding. 
Porsjoner8
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Smelt smøret.
  • Knus kjeksen i en foodprosessor eller lignende og bland smøret i kjeksen. Blandingen trykkes jevnt ned i 6–8 porsjonsskåler eller bunnen av en bakepapirkledd liten springform. Sett porsjonsskålene til avkjøling i kjøleskapet, slik at bunnen setter seg mens du lager fyllet.
Fyll
  • Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovn (pass på at det ikke blir for varmt, rør underveis).
  • Rør sammen kremost, kremfløte og sukker i en bolle til massen blir glatt og jevn. Bruk gjerne en håndvisp.
  • Tilsett bringebær (friske eller frosne som er tint). Til slutt tilsettes den smeltede sjokoladen i en tynn stråle under omrøring.
  • Fordel ostemassen i porsjonsskålene eller en liten springform. Settes til avkjøling i kjøleskapet slik at ostemassen stivner. Ca 2 timer. Springformen vil trenge litt lengre nedkjølingstid.
  • Pynt med smeltet sjokolade og noen friske bringebær før servering.
Kilde: melk.no Foto: Synnøve Dreyer

Oppdatert

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter