Meny
Ostekake-med-jordbær-1
Denne deilige ostekaken kan du lage istand i god tid i forveien og la den stå i kjøleskapet til du skal servere den. Jordbær legger du på rett før gjestene kommer. 
Porsjoner1
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Smelt smøret og ha det i en foodprosessor sammen med kjeksen. Kjør til alt blir en kornete masse. Kle en springform - 24 cm i diameter - med bakepapir i bunnen. Trykk kjeksmassen ut til en bunn. Sett den kjølig mens du lager fyllet.
  • Ha i 100 g kremost i en kjele og varm forsiktig opp.
  • Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme kremosten til gelatinen er helt oppløst.
  • Rør den varme osten sammen med resten av kremosten, yoghurt, sukker, vaniljesukker og revet skall av de godt vaskede appelsinene i en kjøkkenmaskin. Hell blandingen over kjeksbunnen og la kaken stå kaldt i minst 5 timer - helst natten over.
  • Del hvert jordbær i fire og dander rundt kaken tett i tett (som på bildet).
Kilde: frukt.no Foto: Anders Martinsen

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter