ostesuffle-med-gronnsaker-1

Ostesufflé med grønnsaker

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
En rett som passer bra å lage i helgen. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Rens og del purre og brokkoli i biter. Kok grønnsakene knapt møre (ca 5 minutter) i lettsaltet vann. Hell fra vannet og legg grønnsakene i bunnen av en smurt ildfast form eller suffléform.
  • Bland melk og mel i kjelen og rør til det koker. Rør inn ost og salt. Skill eggene og bland eggeplommene godt med ostesausen. Visp eggehvitene stive og fold dem forsiktig inn i røren. Hell osterøren over grønnsakene og dryss litt ekstra ost på toppen.
  • Stek suffléen i ovnen ved 175 °C i ca 60 minutter. Server den straks den tas ut av ovnen. En gammel regel sier at "gjestene alltid skal vente på sufflé, og ikke omvendt". Godt brød smaker ved siden av.
  • Suffléform, ca 1 ½ - 2 l (til en sufflé på 4-6 porsjoner).
  • * eller annen hvit ost, revet eller i terninger
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest