Ostesuflet-1

Ostesufflé

20-40 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
En høy og luftig ostesufflé er alltid hyggelig å imponere gjestene med. Husk det er gjestene som skal vente på ostesuffleen og ikke omvendt. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Smelt smør ved middels varme i en mellomstor kjele. Tilsett hvetemel og rør inn smøret.
  • Spe gradvis med melk under omrøring. Rør til sausen tykner og får en glatt og tykk konsistens. La sausen småkoke under omrøring i ca 5 til 7 minutter. Pass på at du rører godt i bunnen av kjelen slik at sausen ikke brenner seg fast.
  • Smak til sausen med salt og muskatnøtt.
  • Tilsett revet ost og rør til osten er smeltet. Ta kjelen av platen og la stå i et par minutter til ostesausen har kjølnet litt.
  • Skill eggene. Rør eggeplommene i ostesausen. Pisk eggehvitene i en helt ren bolle med en håndmikser eller med en ballongvisp for hånd.
  • Skjær de stivpiskede eggehvitene forsiktig inn i sausen med en slikkepott eller en skje. Pensle eller spray en suffléform med fett som rommer ca 2,5 liter.
  • Hell røren i formen og stek suffléen på nesten nederste rille i forvarmet ovn ved 180 °C i ca 50 minutter.
  • Motstå fristelsen til å åpne ovnsdøren før det er mer en 5 minutter igjen av steketiden, ellers kan suffléen falle sammen.
  • Server straks med en grønn salat og godt brød.
  • Husk det er alltid gjestene som skal vente på suffléen og ikke omvendt.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest