Ostesuflet-1
Til oppskriften

Ostesufflé

En høy og luftig ostesufflé er alltid hyggelig å imponere gjestene med. Husk det er gjestene som skal vente på ostesuffleen og ikke omvendt. 
20-40 min
Avansert
Forrett, Lunsj
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Smelt smør ved middels varme i en mellomstor kjele. Tilsett hvetemel og rør inn smøret.
  • Spe gradvis med melk under omrøring. Rør til sausen tykner og får en glatt og tykk konsistens. La sausen småkoke under omrøring i ca 5 til 7 minutter. Pass på at du rører godt i bunnen av kjelen slik at sausen ikke brenner seg fast.
  • Smak til sausen med salt og muskatnøtt.
  • Tilsett revet ost og rør til osten er smeltet. Ta kjelen av platen og la stå i et par minutter til ostesausen har kjølnet litt.
  • Skill eggene. Rør eggeplommene i ostesausen. Pisk eggehvitene i en helt ren bolle med en håndmikser eller med en ballongvisp for hånd.
  • Skjær de stivpiskede eggehvitene forsiktig inn i sausen med en slikkepott eller en skje. Pensle eller spray en suffléform med fett som rommer ca 2,5 liter.
  • Hell røren i formen og stek suffléen på nesten nederste rille i forvarmet ovn ved 180 °C i ca 50 minutter.
  • Motstå fristelsen til å åpne ovnsdøren før det er mer en 5 minutter igjen av steketiden, ellers kan suffléen falle sammen.
  • Server straks med en grønn salat og godt brød.
  • Husk det er alltid gjestene som skal vente på suffléen og ikke omvendt.
Print