Ovnsbakt-bibringe-1

Ovnsbakt bibringe

Over 60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Om middagen får stå så lenge i ovnen at du glemmer at du satte den der, er det nesten som å komme til ferdig middag! Oksebringe kan du godt glemme i ovnen noen timer ekstra – den blir bare enda bedre av det. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovn til 220 °C. Fjern slinter, sener og noe fett fra kjøttet og bind det om nødvendig opp med litt hyssing. Gni det godt inn med salt og pepper og legg det over i en ildfast form.
  • Hell på vin og vann. Dekk formen med aluminiumfolie så det blir tett. Sett formen midt i ovnen i 20-25 minutter. Senk deretter temperaturen i ovnen til 125 °C og la kjøttet stå i minst 2 ½ time.
  • Ta folien av formen og fordel grønnsaksbiter rundt kjøttet. Bland smør, timian og hvitløk, og fordel blandingen på toppen av kjøttet. Bak videre midt i ovnen til grønnsakene er møre, ca. 30 minutter.
  • Ta formen ut av ovnen, løft kjøttet over på en skjærefjøl og la det hvile. Sil kraften over i en kjele og la den koke kraftig inn. Dekk grønnsakene med folie slik at de holder seg varme.
  • Skjær kjøttet i rause skiver og legg på et fat med grønnsakene ved siden av. Server med hjemmelaget potetmos og innkokt saus. Revet pepperrot eller pepperrotkrem smaker godt til.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Stikkord for denne oppskriften