Ovnsbakt-entrecote

Ovnsbakt entrecôte

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
En spennende rett med saftig, mørt kjøtt og spenstig tilbehør. Retten er enkel å lage når du skal ha gjester. Den godgjør seg selv, mens du kan dekke bord og gjøre deg klar selv. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 125 °C. Rens og del grønnsakene opp i litt grove biter. Dersom soppen er tørket, halveres mengden, og legges i bløt i ca. 1/2 time. Rens hvitløkene, og la båtene være hele.
  • Fres grønnsaker, sopp og hvitløksbåter i stekepannen i 2 ss olivenolje i 3–4 minutter. Hell grønnsakene over i en ildfast form. Slå i hvitvin.
  • Gni kjøttet inn med olivenolje, salt og pepper. Legg det oppå grønnsakene, og strø over de hakkede urtene. Stikk inn et steketermometer i kjøttet og stek det hele til kjernetemperaturen viser 65 °C (rosastekt). Dette tar ca. 2,5 time.
  • Server med en god potetmos.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest