Ovnsbakt filet av uer

Ovnsbakt filet av uer

40-60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Bak uer i stekeovnen, og lag din egen grønnsakslasagne mens fisken gjør seg ferdig. En rett som garantert vil imponere gjestene. 
PORSJONER4

Ingredieser

Grønnsakslasagne

Gressløkpesto

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær fisken i porsjonsstykker, pensle med olje og dryss med salt og pepper.
  • Bak fisken midt i stekeovnen til den er gjennomstekt, 8-10 minutter.

Grønnsakslasagne

  • Skjær grønnsakene i små terninger og surr i smør sammen med gurkemeie i 1-2 minutter. Hell på hvitvin og la den koke inn.
  • Tilsett matfløte og melk, kok opp og jevn sausen med maisenna.
  • Rør inn ost og ett egg om gangen. Smak til med salt og pepper.
  • Kle en brødform med bakepapir og legg i lasagneplater og grønnsakstuing lagvis. Nederste lag skal være lasagneplater, og øverste lag grønnsaksstuing.
  • Stek lasagnen i stekeovnen til den er fast. La den hvile i ca. 10 minutter før den skjæres opp.

Gressløkpesto

  • Bland alt unntatt oljen til pestoen i foodprosessor. Spe med oljen til en fyldig saus. Server fisken med grønnsakslasagne og pesto.
Kilde: godfisk.no Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest