Ovnsbakt ishavsrøye med dijonhollandaise

Ovnsbakt-ishavsrøye-med-dijonhollandaise-2-3
40-60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Ovnsbakt ishavsrøye med dijonhollandaise

Sausen setter som kjent prikken over i-en, og i denne oppskriften får du ikke mindre enn to deilige sauser. Ovnsbakt ishavsrøye tilberedt på denne måten er festmåltid. 
PORSJONER4

Ingredieser

Hollandaise
Balsamicosirup
sukkererter

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Fjern bein fra fileten, skyll i kaldt vann og tørk godt med tørkepapir. Dryss salt og pepper på kjøttsiden og legg fisken på et stekebrett smurt med olje med skinnsiden ned. Stek i stekeovnen ca. 5 minutter.
Hollandaise
  • Smelt smør og hold det middels varmt. Om det blir for varmt kan sausen skille seg. Pisk eggeplomme, sitronsaft og dijonsennep over vannbad til det skummer. Spe forsiktig med smøret mens du pisker kraftig. Blir sausen litt tykk kan den tynnes ut med et par dråper kaldt vann. Smak til med salt og pepper.
Balsamicosirup
  • Bland balsamicoeddik, rødvin og sukker i en kasserolle og kok opp. Kok inn væsken ved lav varme til det er igjen ca. to tredeler.
Sukkererter
  • Kok opp vann med salt, og kok sukkererter i 1 minutt. Rist sesamfrø på en tørr stekepanne i noen minutter og legg til side. Surr sukkererter i olivenolje i et par minutter og smak til med salt og pepper. Vend inn ristede sesamfrø rett før servering.
  • Server ovnsbakt ishavsrøye med dijonhollandaise, balsamicosirup og sukkererter.
Kilde: godfisk.no Foto: Esten Borgos
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken