Meny
Ovnsbakt-ishavsrøye-med-sennepslokk-2-3
Du holder ishavsrøyen saftig når du ovnsbaker den, og her får den en smakfull overflate med sennep, hvitløk og basilikum. Denne oppskriften passer når du får gjester. 
Porsjoner4
Ingredieser
Mandelpotet- og blomkålmos
Lune agurker
Fremgangsmåte
  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Fjern bein fra filetene, skyll i kaldt vann og tørk godt med tørkepapir. Finhakk hvitløk og surr i olivenolje. Tilsett matfløte og sennep, og kok opp. Trekk kasserollen til side og pisk inn egg. Rør inn finhakket basilikum. Legg filetene med skinnsiden ned på et stekebrett med bakepapir og smør sennepblandingen på kjøttsiden av filetene. Bak midt i stekeovnen i ca. 3 minutter, avhengig av tykkelsen på filetene.
Mandelpotet- og blomkålmos
  • Skrell og kok potet. Del blomkål i små buketter og stilkene i små biter, og kok dem møre i vann. Mos potet og blomkål godt sammen, og rør inn matfløte til en jevn mos. Smak til med salt og pepper.
Lune agurker
  • Del agurken i to på langs og ta ut kjernene med en skje. Skjær agurken i staver på ca. 4 cm. Surr agurkstavene lett i smør og noen dråper vann. Smak til med salt og pepper. Server ovnsbakt ishavsrøye med mandelpotet- og blomkålmos, og lune agurker ved siden av.
Kilde: godfisk.no Foto: Esten Borgos

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter