Meny
Ovnsbakt-klippfisk-med-potet-persillerotmos-1

Ovnsbakt klippfisk med potet- og persillerotmos

Klippfisk passer til mange smaker. Prøv denne oppskriften med persille i sausen og persillerot i potetpuréen. Smakfullt og spennende. 
Porsjoner4
Ingredieser
Potet- og persillerotpuré
Persillesaus
Fremgangsmåte
  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær klippfisken i serveringsstykker og legg dem i en ildfast form med litt olje i bunnen.
  • Drypp olivenolje og sherryeddik over fisken og bak den midt i stekeovnen til den flaker seg, ca. 20 minutter.
Potet- og persillerotpuré
  • Skrell potet og persillerot, skjær i skiver og kok dem møre i usaltet vann.
  • Sil kokevannet fra og la grønnsakene dampe godt fra seg.
  • Mos dem godt, og rør inn smør og fløte til en jevn mos. Smak til med salt og pepper.
Persillesaus
  • Finhakk persille og løk, og bland det sammen med olivenolje og sitronsaft til sausen. Smak den til med salt og pepper.
  • Server klippfisken med potet- og persillepuré, og persillesaus.
  • Tips: Om våren når du kan plukke ramsløk, er det en god erstatning for persillen i den grønne sausen. Ramsløk har mild hvitløklignende smak.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer

Oppdatert

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter