Meny
Ovnsbakt-klippfisk-1
Prøv ovnsbakt bacalao på den klassiske portugisiske måten, med klippfisk, poteter, paprika, tomater og egg. Server som hverdagsmiddag eller til helgekosen. 
Porsjoner4
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær klippfisken i stykker på 4-5 cm og kok til de er gjennomkokte, med fast konsistens.
  • Skrell og kok potet, og skjær dem i skiver. Skjær paprika og løk i skiver, og surr i olje. Smak til grønnsakene med salt og pepper.
  • Kok vaktelegg.
  • Ha halvparten av potetskivene i en smurt ildfast form, ha løk- og paprikablandingen over, og deretter resten av potetskivene.
  • Legg fiskestykkene på toppen, sammen med vaktelegg og cherrytomater.
  • Dryss over finhakket persille og stek i stekeovnen i ca. 5 minutter.
  • Ha oliven i formen og server straks.
  • Tips: Vaktelegg kan byttes ut med vanlige egg, men da kan du halvere antall egg.
Kilde: godfisk.no Foto: Kim Holthe
[lmt-post-modified-info]

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter