Ovnsbakt-klippfisk-1

Ovnsbakt klippfisk

40-60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Prøv ovnsbakt bacalao på den klassiske portugisiske måten, med klippfisk, poteter, paprika, tomater og egg. Server som hverdagsmiddag eller til helgekosen. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær klippfisken i stykker på 4-5 cm og kok til de er gjennomkokte, med fast konsistens.
  • Skrell og kok potet, og skjær dem i skiver. Skjær paprika og løk i skiver, og surr i olje. Smak til grønnsakene med salt og pepper.
  • Kok vaktelegg.
  • Ha halvparten av potetskivene i en smurt ildfast form, ha løk- og paprikablandingen over, og deretter resten av potetskivene.
  • Legg fiskestykkene på toppen, sammen med vaktelegg og cherrytomater.
  • Dryss over finhakket persille og stek i stekeovnen i ca. 5 minutter.
  • Ha oliven i formen og server straks.
  • Tips: Vaktelegg kan byttes ut med vanlige egg, men da kan du halvere antall egg.
Kilde: godfisk.no Foto: Kim Holthe
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest