Ovnsbakt-kveite-med-eplesmørsaus-og-byggrisotto-2-1

Ovnsbakt kveite med eplesmørsaus og byggrisotto

40-60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Ovnsbakt kveite er en fantastisk fisk å servere gjester. Denne oppskriften hjelper deg å lage tilbehør verdig en så flott fisk. Et festmåltid med gode norske råvarer.
PORSJONER6

Ingredieser

Byggrisotto

Eplesmørsaus

Gulrotpuré

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 150 °C.
  • Skrap skinnet på kveiten, skyll og tørk med tørkepapir. Skjær kveiten i serveringsstykker og legg stykkene i en smurt ildfast form med skinnet ned.
  • Pensle med olje og dryss på grovhakket hvitløk, timian, salt og pepper. Bak kveiten midt i stekeovnen til den er knapt gjennomkokt, ca. 20 minutter. Om du bruker termometer skal kjernetemperaturen være 45 grader.

Byggrisotto

  • Kok byggris i kyllingbuljong i ca. 15 minutter. Rør inn smør og parmesan, smak til med salt og pepper, og rør inn hakket persille like før servering.

Eplesmørsaus

  • Kok finhakket sjalottløk og hvitløk i eplejuice til løken er godt mør. Hell på fløte og kok sausen til den tykner. Ta kasserollen av ovnen og visp inn kaldt smør i små porsjoner. Smak sausen til med sitronsaft, salt og pepper. Hold sausen forsiktig varm. Rør inn epleterninger like før servering.

Gulrotpuré

  • Skjær gulrot i tynne skiver og kok dem møre i usaltet vann. Hell av kokevannet og mos gulrøttene. Rør inn smør og fløte, og smak til med salt og pepper.
  • Server kveiten med byggrisotto, eplesmørsaus og gulrotpuré.
Kilde: godfisk.no Foto: Gudrun Hoffmann og Ulla Westbø
Populære oppskrifter siste uke