Ovnsbakt-kveite-med-glasert-bacon-2-1

Ovnsbakt kveite med glasert bacon

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Strø fisken med salt og pensle den med rapsolje. Legg filetene på en stekeplate og stek i ovnen ved 100 °C i ca. 10 min. Når skinnet lett løsner, er fisken ferdig.
  • Kok opp bacon med honning, balsamico, timian, hvitløk og appelsinskall. La det småkoke til baconet er mørt. Hvis sausen blir for tykk, kan den spes med litt vann.
  • Skrell kålroten og del den i 4 rektangulære skiver på 1 cm tykkelse. Krydre med salt og pepper. Stek skivene møre og gyldne på begge sider i en stekepanne med litt olje. Slå på litt vann og 1 ss smør og la det koke inn. Skrell og del sjalottløken i skiver, ca. 1.5 cm tykke. Dryss over litt salt, sukker og olje.
  • Stek i ovnen ved 150 °C til de er møre, ca. 15 min.
  • Legg løken med snittflaten ned i pannen med den ferdige kålroten.
  • Kok potetene møre og press dem gjennom en potetpresse.
  • Kok opp melk og smør, hell over potetene og pisk sammen til en luftig mos.
  • Juster evt konsistensen til potetmosen med mer væske.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter siste uke