Ovnsbakt-kveite

Ovnsbakt kveite

40-60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Når mange skal ha mat til mange er hel kveite bakt i ovn løsningen. Server kveiten med persillesmør, poteter og kraften fra pannen. Dine gjester vil la seg imponere. 
PORSJONER4

Ingredieser

Persillesmør

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovn på 220 °C.
  • Rens og vask kveiten.
  • Skrubb skinnet godt og snitt det opp i ruter som vist på bildet. Pensle kveiten med saften av sitron og rikelig med olivenolje. Dryss på salt og peppermix.
  • Legg fisken på bakepapir i en stekeovnspanne, og bak den i 25-40 minutter, avhengig av størrelse.
  • Persillesmør Pisk romtemperert smør luftig.
  • Kjør persille og hvitløk til puré i en blender, og ha i litt og litt solsikkeolje mens blenderen går.
  • Riv parmesan og ha i persilleblandingen.
  • Rør persilleblandingen godt inn i smøret, og smak til med salt og pepper.
  • Rull smøret til en pølse i et stykke bakepapir og sett kaldt til servering.
  • Server kveiten med persillesmør, poteter og kraften fra pannen.
Populære oppskrifter siste uke