Ovnsbakt kylling med makaroni

 

Til oppskriften

Ovnsbakt kylling med makaroni

Denne ovnsbakte pastaretten tar litt lengre tid enn en tradisjonell pastarett, men er vel verdt å vente på. En stor vinner hos barna!! 
40-60 min
Middels
Grateng, Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Kok makaronien "al dente" i en stor kjele med fosskokende, saltet vann. Hell over i sil og tilsett 2 ss smør under omrøring.
  • Mens pastaen koker skjæres kyllingkjøttet i små terninger. Varm litt av smøret i en gryte og brun kjøttet i to omganger ved sterk varme. Sett kjøttet til side.
  • Finhakk løk, kutt gulrot og bacon i små biter og skjær squash i terninger. Stek det hele i resten av smøret ved middels varme under omrøring i ca 5 minutter.
  • Tilsett hermetisk tomat, sukker og finhakket basilikum. Kok opp og la det småkoke i noen minutter.
  • Bland pasta, kylling, tomatsausen og crème fraîche. Smak til med salt og pepper. Fordel i en ildfast form og dryss over revet ost. Stek i 15 minutter ved 190 ºC eller til retten har en gyllen farge.
Kilde: melk.no Foto: Mari Svenningsen
Print