Meny
Ovnsbakt-laks-med-sitron-2
I denne oppskriften steker du laksen med sitron og soyasaus, og serverer den med en frisk salat av avokado, vårløk, eple og hjertesalat. Med ris er den komplett. 
Porsjoner4
Ingredieser
salat
Dressing
Fremgangsmåte
  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær laks i serveringsstykker og legg i en ildfastform. Ha soyasaus og olivenolje over laksen og krydre med litt salt og pepper.
  • Ha over revet skall og saft av sitron, og bak i stekeovnen i ca. 10-12 minutter.
Salat
  • Skjær vårløk i skiver og eple i strimler, og skjær opp salat. Del avokado, og ta ut stein og kjøttet med en skje. Skjær kjøttet i biter. Vend vårløk, eple, salat og avokado raskt sammen.
Dressing
  • Rør sammen sitronsaft, olivenolje og havsalt, og vend inn i salaten. Server laksen med salat og kokt ris ved siden av.
  • Tips: Denne retten kan lett varieres med skall og saft av appelsin istedet for sitron.
Kilde: godfisk.no Foto: Studio Dreyer-Hensley

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter