Meny
Ovnsbakt-laks-med-spicy-agurksalat
Prøv en overraskende vri på ovnsbakt laks med en frisk og spicy agurksalat til.
Porsjoner4
Ingredieser
Spicy agurksalat
Fremgangsmåte
  • Del fileten i to og klapp den tørr med et kjøkkenpapir. Legg bitene på bakepapiret, strø over noen sitronskiver og rikelig med ingefær i tynne staver.
  • Avslutt med litt olivenolje og litt salt. Lukk pakken og slå en bomullstråd rundt slik at det ser ut som en fin presang.
  • Stek i en liten form midt i ovnen på ca. 190 grader i 8-10 minutter, fisken skal helst ha en litt rå kjerne. Server med spicy agurksalat.
  • Bland sitronsaft, eddik, sukker olivenolje og smak til med litt salt og pepper.
  • Skrell agurken og del den i to på langs, bruk en teskje til å skrape bort innmaten med frø. Del i ca. 1 cm tykke halvmåner.
  • Del melonen, fjerne frøene med en skje. Kutt i båter, fjern skallet og lag passe store biter. Strø over finhakket rød chili, og hell på dressingen.
  • Salaten kan gjerne trekke en time eller to i kjøleskapet.
Kilde: salma.no

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter