Meny
Ovnsbakt-marinert-laks-med-avokadosalat-2-3
Denne oppskriften er full av smak, og mild avokado runder det hele av. Laksen er ovnsbakt bare noen minutter, slik at den fortsatt er saftig i kjernen.
Porsjoner4
Ingredieser
Salat
Fremgangsmåte
  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Riv ingefær, og finhakk chili og gressløk. Bland ingefær, chili, gressløk og salt, og fordel over laksefileten.
  • Pakk laksefileten inn i plast og la den ligge i kjøleskapet i 15 minutter.
  • Ta laksen ut av plasten, legg den i en smurt ildfast form og dekk med aluminiumsfolie.
  • Stek laksen i stekeovnen i ca. 7 minutter, ta den ut og la den hvile under folien i 2 minutter.
  • Ta av aluminiumsfolien og dryss over valmuefrø.
Salat
  • Del avokado i to, ta ut steinen og avokadokjøttet. Skjær avokadokjøttet i båter, drypp over saften av sitron, og dryss litt salt og grovkvernet pepper.
  • Bland sammen avokado, salat og friske urter.
  • Drypp litt olivenolje, og dryss litt salt og pepper over salaten.
  • Server ovnsbakt laks med avokadosalat ved siden av.
Kilde: godfisk.no Foto: Edelman

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter