Ovnsbakt-rosenkål
Til oppskriften

Ovnsbakt rosenkål

En enkel og knallgod måte å tilberede rosenkål på. Rens og del rosenkålen i to eller fire, avhengig av størrelsen på kålen. Vend litt på rosenkålen en gang underveis i stekingen, og tilsett balsamicosirup og revet parmesan fr servering. Dryss gjerne over hakkede friske urter som basilikum, gressløk, persille eller kjørvel.
20-40 min
Enkel
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Rens og del rosenkålen i to eller fire.
  • Knus hvitløksfeddene med bredsiden av en kniv.
  • Ha rosenkål, hvitløk og timian over i en passende ildfast form.
  • Drypp over olivenolje, krydre med salt og pepper og vend alt godt sammen.
  • Stek rosenkålen ved 210 grader i ca. 15 minutter, eller til rosenkålen er mør og gyllen.
  • Drypp over balsamico, og dryss over hakket persille og parmesan før servering.
Kilde: bama.no
Print