Ovnsbakt sei i sitron og eplesaus
Til oppskriften

Ovnsbakt sei i sitron- og eplesaus

Ovnsbakt fisk er enkelt å lage, og kan varieres på tusen forskjellige vis. I denne oppskriften er sei bakt med en frisk saus og servert med kokte poteter og flatbrød. 
20-40 min
Enkel
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær seifileten i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.
  • Riv skallet og press saften av sitron.
  • Legg fiskestykkene i en smurt ildfast form sammen med hele hvitløksfedd.
  • Drypp olivenolje over og dryss på sitronskall.
  • Skjær vårløk i tynne ringer.
  • Kok opp sitronsaft, vårløk og eplejuice.
  • Rør inn maisennajevner, gi sausen et raskt oppkokt, og hell den over fisken.
  • Stek formen i stekeovnen til fisken er gjennomkokt, ca. 15 minutter.
  • Server fisken i formen med kokte poteter og flatbrød ved siden av.
  • Tips: Om du har tilgang til hylleblomstjuice så er det et spennende alternativ til eplejuice.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer
Print