Ovnsbakt sei med grønn saus
20-40 min
Middels
Ovnsbakt seifilet er er en enkel hverdagsmiddag. Legg poteter og grønnsaker i samme form så er hele middagen i boks. En kald grønn urtesaus setter en ekstra smak på retten.
PORSJONER4
Ingredieser
- 700 g seifilet u/skinn og bein
- 6 stk potet
- 200 g sjampinjong
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss frisk persille
- 1 ss frisk basilikum
- 6 stk cherrytomater
- salt og pepper
- olje
Saus
- 3 ss frisk hakket bladpersille
- 1 ss friske mynte
- 1 fedd hvitløk
- 2 ss kapers
- 2 ts dijonsennep
- 1 dl olivenolje
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skjær seien i serveringsstykker.
- Skrell og skjær potet i tynne skiver.
- Legg potetskivene i en ildfast form, dryss over litt salt og drypp over olje. Sett formen høyt i stekeovnen og stek i ca. 15 minutter.
- Skjær sjampinjong i mindre biter, og finhakk hvitløk, persille og basilikum. Fres sjampinjong og hvitløk i litt olje i 1-2 minutter. Rør inn persille og smak til med salt og pepper. Hell blandingen over potetene.
- Dryss basilikum, salt og pepper over, og legg fisken i formen.
- Del cherrytomat i to og legg i formen.
- Stek formen videre i stekeovnen til alt er mørt, ca. 15 minutter.
- Saus Finhakk bladpersille, mynte og hvitløk. Pisk alle ingrediensene til sausen sammen til en fyldig saus.
- Server formen med sausen ved siden av.