Ovnsbakt sei med persille og gressløk

Ovnsbakt sei med persille og gressløk

20-40 min
Enkel
Print
Seifilet er en klassiker på middagsbordet, og det er ikke uten grunn. Det er en lettvint, rask og sunn middag. I denne oppskriften panerer du seien og gir den en smak av persille. En ny vri! 
PORSJONER4

Ingredieser

Topping

Grønnsaker

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 170 °C.
  • Skjær seien i serveringstykker og tørk den godt med tørkepapir. Dryss over salt og pepper, og legg i en smurt ildfast form.

Topping

  • Finhakk persille og gressløk, og bland med griljermel og olivenolje til en jevn, smørbar blanding. Smør toppingen over fiskestykkene og stek i stekeovnen i ca. 10 minutter.

Grønnsaker

  • Skjær grønnsakene i små biter. Surr løk og hvitløk i olivenolje til løken er blank. Tilsett squash og paprika, og la det surre i ca. 5 minutter. Tilsett tomat og la alt trekke på svak varme i ca. 5 minutter.
  • Smak til med salt og pepper, og rør inn finhakket persille ved servering.
  • Server seien med grønnsakene og kokte poteter ved siden av.