Ovnsbakt sei med sprø skinke

Ovnsbakt sei med sprø skinke

20-40 min
Middels
Print
Det er helt feil å tro at sei er en grå og kjedelig fisk. Seien har mye smak og fin konsistens, en utsøkt råvare. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Start med løken. Stek den i olje på svak varme så den karamelliseres og blir myk. Rør inn gressløk og smak til med salt og pepper. Forvarm stekeovnen til 180 C.
  • Kok potetene halvmøre i lettsaltet vann. Damp dem godt, skjær dem i skiver som deles i to og stek dem møre i olje. Rør inn hakket persille.
  • Sprøstek skinkestrimlene i olje og rør inn persille.
  • Skjær seifileten i 4 jevnstore stykker, dryss dem med salt og pepper, drypp olje over og bak dem i ovn ved 180 C i 5-10 min avhengig av tykkelsen.
  • Anrett fisken på en seng av løk, legg skinken på toppen.