Meny
Ovnsbakt skrei med chorizo og potetpuré

Ovnsbakt skrei med chorizo og potetpuré


Porsjoner4
Ingredieser
Potetpuré
Tilbehør
Fremgangsmåte
  • Sett stekeovnen på 200 grader.
  • Skrap skinnet på skreien godt og skjær skreien i serveringsstykker.
  • Bland vann og salt, legg i skreistykkene og la dem ligge i 15 minutter. Ta dem opp og tørk godt med tørkepapir.
  • Brun skreien med skinnsiden ned i en stekepanne med olje i ca. 2 minutter.
  • Legg stykkene over på et stekebrett med skinnsiden opp og etterstek i stekeovnen til skreien er akkurat gjennomstekt, ca. 4 minutter.
  • Skjær chorizopølse i små terninger, og stek dem gylne og sprø i stekepanne.
  • Ta kjernene ut av granateple og rør dem inn med chorizoterningene sammen med finhakket persille.
Potetpuré
  • Skrell potet, skjær dem i terninger og kok dem møre i usaltet vann.
  • Hell av kokevannet og la potetterningene dampe fra seg til de er helt tørre.
  • Mos dem godt og spe med melk til en fin konsistens. Rør inn smør, og smak til med salt og pepper.
  • Server skrei på en seng av potetpuré med chorizo, granateple og sukkererter ved siden av.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer

Oppdatert

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter