Ovnsbakt-skrei-med-egg-bacon-og-sitronløkkrem-1

Ovnsbakt skrei med egg, bacon og sitronløkkrem

40-60 min
Avansert
Print
Får du gjester? Imponer med en deilig rett av skrei med vaktelegg på topp og frisk sitronløkkrem i bunn. Får du ikke tak i vaktelegg, kan du bruke vanlige egg. 
PORSJONER4

Ingredieser

Kyllingsjy

Sitronløkkrem

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 75 °C.
  • Skrap skreiskinnet godt, skjær skreifileten i serveringsstykker og dryss over salt.
  • Brun skreistykkene med skinnsiden ned i olje på en stekepanne.
  • Legg skreistykkene på stekebrett med bakepapir og bak dem i stekeovnen til de er så vidt gjennomstekt, ca. 15 minutter. Trekk skinnet av.
  • Skjær bacon i terninger og sprøstek det.
  • Knekk vaktelegg forsiktig ned i en stekepanne med smør og stek dem.

Kyllingsjy

  • Kok inn kyllingbuljong til den er geléaktig.
  • Smak til med saft fra sitron og sherryeddik.
  • Skjær sjampinjong i terninger, brun lett og bland i sjyen.
  • Rør inn kaldt smør like før servering.

Sitronløkkrem

  • Finhakk løk og press saften av sitron.
  • Surr løk myk i smør, tilsett saft av sitron, hvitvinseddik og vann.
  • Kok dette til løken er helt mør og mos løken.
  • Smak til med salt, sukker og kajennepepper. Server skrei med bacon, vaktelegg, kyllingsjy og sitronløkkrem, og dryss over finhakket gressløk og griljermel.
  • Tips: Hvis du ikke får tak i vaktelegg kan du bruke vanlige egg, bare justere ned mengden.