ovnsbakt skrei med hvitløk og tørkede tomater

Ovnsbakt skrei med hvitløk, soltørkede tomater og pinjekjerner

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Piff opp skreimiddagen med denne oppskriften med pinjekjerner, soltørkede tomater, potetmos og grønnsaker. Her har du en symfoni av smaker.
PORSJONER4

Ingredieser

Serveres med

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Dryss skreifileten med salt og la den ligge i ca. 10 minutter.
  • Skyll saltet av fisken og tørk lett med et tørkepapir.
  • Skjær skreien i serveringsstykker.
  • Finhakk hvitløk og basilikum.
  • Brun fiskestykkene kjapt i olivenolje på begge sider, og legg dem i en smurt, ildfast form.
  • Fres hvitløk og soltørkede tomater i olivenoljen til skreien.
  • Tilsett basilikum og ha det over skreien.
  • Dryss pinjekjerner på toppen og bak i stekeovnen til fisken er gjennomstekt, 8-10 minutter.

Tilbehør

  • Skjær gulrot, kålrot og persillerot i terninger, og bønner i biter.
  • Kok grønnsakene knapt møre i vann tilsatt smør og salt.
  • Server skrei med grønnsaker of en god potetmos og.

Tips

  • Skreien har best smak og er mest saftig hvis den har en liten rå kjerne midt i.
Kilde: godfisk.no Foto: Norwegian Seafood Council
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest