Skrei med smørsaus og spisskål

 

Ovnsbakt skrei med smørsaus og spisskål

20-40 min
Middels
Print
I denne oppskriften blir skreien ovnsbakt med hvitløk og servert med gulrøtter, spisskål, smørsaus og poteter. De rene smakene bidrar til å la den friske smaken av skrei komme til sin rett. 
PORSJONER4

Ingredieser

Smørsaus

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær skreien i serveringsstykker, dryss salt over og la dem ligge i 7 minutter.
  • Skyll saltet av og tørk skreien lett med tørkepapir.
  • Legg skreien i en smurt ildfast form, dryss pepper over og legg på skiver av hvitløk og smør.
  • Stek i stekeovnen i ca. 10 minutter.
  • Skjær kål i strimler, og kok i lettsaltet vann i 3-4 minutter.
  • Skjær gulrot i skrå skiver og kok i lettsaltet vann til de er møre.

Smørsaus

  • Finhakk sjalottløk og kok sammen med hvitvin til mengden væske er halvert.
  • Pisk inn smør, og smak til med salt og pepper.
  • Server ovnsbakt skrei med spisskål, gulrot, smørsaus og kokte poteter. Pynt med karse om du har.