Ovnsbakt skrei med smørsaus og spisskål
20-40 min
Middels
I denne oppskriften blir skreien ovnsbakt med hvitløk og servert med gulrøtter, spisskål, smørsaus og poteter. De rene smakene bidrar til å la den friske smaken av skrei komme til sin rett.
PORSJONER4
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skjær skreien i serveringsstykker, dryss salt over og la dem ligge i 7 minutter.
- Skyll saltet av og tørk skreien lett med tørkepapir.
- Legg skreien i en smurt ildfast form, dryss pepper over og legg på skiver av hvitløk og smør.
- Stek i stekeovnen i ca. 10 minutter.
- Skjær kål i strimler, og kok i lettsaltet vann i 3-4 minutter.
- Skjær gulrot i skrå skiver og kok i lettsaltet vann til de er møre.
Smørsaus
- Finhakk sjalottløk og kok sammen med hvitvin til mengden væske er halvert.
- Pisk inn smør, og smak til med salt og pepper.
- Server ovnsbakt skrei med spisskål, gulrot, smørsaus og kokte poteter. Pynt med karse om du har.