Skrei med smørsaus og spisskål

 

Ovnsbakt skrei med smørsaus og spisskål

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
I denne oppskriften blir skreien ovnsbakt med hvitløk og servert med gulrøtter, spisskål, smørsaus og poteter. De rene smakene bidrar til å la den friske smaken av skrei komme til sin rett. 
PORSJONER4

Ingredieser

Smørsaus

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær skreien i serveringsstykker, dryss salt over og la dem ligge i 7 minutter.
  • Skyll saltet av og tørk skreien lett med tørkepapir.
  • Legg skreien i en smurt ildfast form, dryss pepper over og legg på skiver av hvitløk og smør.
  • Stek i stekeovnen i ca. 10 minutter.
  • Skjær kål i strimler, og kok i lettsaltet vann i 3-4 minutter.
  • Skjær gulrot i skrå skiver og kok i lettsaltet vann til de er møre.

Smørsaus

  • Finhakk sjalottløk og kok sammen med hvitvin til mengden væske er halvert.
  • Pisk inn smør, og smak til med salt og pepper.
  • Server ovnsbakt skrei med spisskål, gulrot, smørsaus og kokte poteter. Pynt med karse om du har.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest