Ovnsbakt skrei med tartarsaus
20-40 min
Middels
Som om ikke skreien er eksklusiv nok, i denne oppskriften gjør hjemmelaget mandelpotetmos måltidet til en fest. Tartarsausen ved siden av setter en spiss på smaken.
PORSJONER4
Ingredieser
- 750 g skreifilet med skinn
- smør
- salt
Potetmos
- 800 g mandelpotet
- 4 ss smør
- 1 dl melk
- salt
- hvit pepper
- gressløk
Tartarsaus
- 2 stk egg
- 2 ss friske persille
- 2 ss sylteagurk
- 1 ss kapers
- 1 ss løk
- 100 g majones
- 2 ss lake fra sylteagurk
- sukker
- salt
- hvit pepper
Tilbehør
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Dryss salt over skreifileten og la den ligge i ca. 10 minutter.
- Skyll fileten i kaldt vann og tørk den lett med tørkepapir.
- Skrap fiskeskinnet godt, og skjær skreifileten i serveringsstykker.
- Legg skreistykkene med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir og stek i stekeovnen til de er ferdige, ca. 10 minutter.
Potetmos
- Skrell og kok mandelpotetene møre.
- Mos potetene og bland inn smør og melk.
- Smak til med salt og pepper, og dryss finhakket gressløk over.
Tartarsaus
- Kok egg hardkokt, avkjøl og grovhakk.
- Finhakk persille, sylteagurk, kapers og løk, og bland dette sammen med egg.
- Tilsett majones og rør inn litt lake fra sylteagurk til du får en tykk, men smidig saus.
- Smak til med litt sukker, salt og hvit pepper.
- Server skrei med potetmos, tartarsaus, kokt gulrot og sukkererter. Pynt gjerne med noen sitronbåter hvis du har det.