Ovnsbakt-spaghetti-med-kjøttsaus

Ovnsbakt spaghetti med kjøttsaus

Over 60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Dette er en variant av en lasagne og passer til lørdagskosen. 
PORSJONER4

Ingredieser

Ostesaus

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 180 °C. Kok spagettien “al dente” i en stor kjele foss-kokende saltet vann. Hell over i sil, og skyll i kaldt rennende vann. Bland inn lettpisket eggehvite. Stek karbonadedeigen på sterk varme med halve smørmengden til den er godt brunet. Tilsett resten av smøret i en gryte og stek løken og hvitløken på middels varme til den er blank og myk. Tilsett den stekte karbonadedeigen, pastasaus, melk, buljongterning, tørket krydder, paprika og tomater kuttet i små biter i gryten. La det hele surre ved svak varme under omrøring i ca 10 minutter. Tilsett frisk finhakket persille og smak til med salt og pepper.

Ostesaus

  • Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel under omrøring. Spe med melken under stadig omrøring. La sausen småkoke, under omrøring, ved svak varme i ca 5 minutter. La sausen avkjøles litt og tilsett eggeplommen og revet ost. Legg spagettien i en dyp smurt ildfast form. Hell kjøttsausen over spagettien. Fordel til slutt ostesausen på toppen. Stek retten i ca 40 minutter.
  • Servér gjerne med en grønn salat og dressing.
Kilde: melk.no
Populære oppskrifter
Stikkord for denne oppskriften