Ovnsbakt-torsk-med-bacon-og-snittebønnestuing-1

Ovnsbakt torsk med bacon og snittebønnestuing

40-60 min
Middels
Print
Dette er oppskriften på et lite festmåltid med torsk. Med bacon, snittebønnestuing og poteter som tilbehør kan det ikke gå galt. 
PORSJONER4

Ingredieser

Snittebønnestuing

tilbehør

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær torsken i porsjonsstykker, dryss med salt og la dem ligge i ca. 10 minutter.
  • Skyll saltet av torsken og tørk den godt.
  • Legg fiskestykkene med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir, og pensle lett med olje.
  • Bak midt i stekeovnen til fisken er gjennomkokt, ca. 6 minutter.
  • Stek bacon sprøtt i tørr stekepanne.
  • Snittebønnestuing
  • Rens og skjær snittebønnene i fine strimler, og kok dem knapt møre i vann.
  • Pisk sammen kremfløte og hvetemel, og bland jevningen i kokevannet med snittebønnene.
  • La stuingen koke videre i ca. 4 minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Server torsken med bacon, snittebønnestuing og poteter.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer