Ovnsbakt-torsk-med-potet-og-purresuppe-1

Ovnsbakt torsk med potet- og purresuppe

20-40 min
Enkel
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
En suppe med ovnsbakte torskeflak er enkelt, men smakfullt. Dette er en sunn oppskrift som vil falle i smak hos de fleste. 
PORSJONER4

Ingredieser

tilbehør

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 100 °C.
  • Legg torsken i en ildfast form og dryss over salt og pepper.
  • Finhakk hvitløk, bland med olivenolje og ha over fisken.
  • Stek fisken i stekeovnen til den flaker seg når du trykker på den, ca. 10 minutter.
  • Ta fisken ut og del den opp i flak.

Suppe

  • Skrell potet og skjær i terninger, skjær purre i biter, og kok dem møre i fiskekraften.
  • Kjør det i en blender sammen med crème fraîche til det blir en jevn suppe.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Server suppen med torskeflakene i, med gressløk drysset over, og med brød ved siden av.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest