Meny
Ovnsbakt-torsk-med-skalldyrsaus-1
Ovnsbakt torsk servert med denne gode skalldyrsausen er en flott rett basert på gode norske råvarer. Retten passer godt som festmåltid. 
Porsjoner6
Ingredieser
Skalldyrsaus
Tilbehør
Fremgangsmåte
  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær torskefileten i jevnstore stykker, legg dem i en langpanne, dryss salt over og hell i litt vann.
  • Dekk med aluminiumsfolie og bak torsken i stekeovnen i ca. 15 minutter.
Skalldyrsaus
  • Rens rekene, ta vare på skallet og legg rekene til side i kjøleskap.
  • Skjær gulrot, selleri, sellerirot og fennikel i terninger. Grovhakk løk og hvitløk.
  • Surr grønnsaker og rekeskall i olje i ca. 4-5 minutter, uten at det blir brunt. Hell på vin og la den koke godt opp.
  • Rør inn tomatpuré, tilsett laurbærblad og hell på vann og kremfløte. La alt småkoke i ca. 2 timer.
  • Sil sausen, kok den inn til passe konsistens og smak den til med salt, pepper og kajennepepper.
  • Hold sausen forsiktig varm. Skum den opp med stavmikser rett før servering.
Tilbehør
  • Skold tomatene ved å skjære et kryss på toppen og senke dem i kokende vann et par minutter, så har du dem raskt over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær i små terninger.
  • Finhakk chili og varm i litt olje sammen med tomat. Tilsett reker og la dem bli lune. Rør inn basilikum.
  • Skrell og kok asparges knapt møre i lettsaltet vann, ca. 3 minutter.
  • Server torsken med skalldyrsaus, reker, asparges og kokt potet.

Oppdatert

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter