Ovnsbakte-poteter-med-appelsin-og-mandler-1
Til oppskriften

Ovnsbakte poteter med appelsin, hvitløk og mandler

Ovnsbakte poteter passer til stort sett alt. Baker du dem med appelsin, hvitløk og mandler får du både god smak, syrlighet og crunch. Server gjerne en god aioli eller hummus ved siden av, så har du noe å dyppe poetene i også. 
40-60 min
Enkel
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  • Legg poteter i en romslig ildfast form sammen med appelsinbåter, hvitløk og grovhakkede mandler. Hell over olje, og bruk hendene til å blande alt godt. Krydre med salt og pepper.
  • Plasser formen midt i ovnen og stek i ca. 40 minutter, eller til potetene er møre. Rør om et par ganger under stekingen, og klem gjerne litt appelsinsaft over. Pass på slik at du ikke brenner deg.
  • Server potetene rykende varme rett fra formen.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Print